Pildid panka- focus.ee

Kindlasti igal piltnikul on tekkinud aja jooksul hulk pilte, mida kõlbaks ka teistele jagada. Seejuures saades ise, kui pildi autor ka tasu. Pilte koos tekstiga ajakirjadesse müüa oleks tulus, kuid võtab küllalt palju aega ja vajab süvenemist. Enamusel meist aega on vähe ja siis tuleb leida teisi väljundeid, et oma pilte turustada. Aga mis kohta tuleks pildid läkitada, et ka väike lisateenistus hea õnne korral tuleks? Otsides Internetist infot, leiab sellele küsimusele kiire vastuse- eestimaine fotopank nimega Focus. Loodan, et alljärgnev tekst annab ehk natukene parema ülevaate endatehtud piltide müümise Interneti vahendusel.

Kõigepealt pildivalik
Fotovarudes sobrades tuleks rõhku panna piltidele, millel on pildil olev objekt äratuntav. On selleks siis koerad, kakud või lilled. Mulle tundub, et mida selgem ja arusaadavam on pildi sisu, seda parema meelega võetakse pilt vastu.
Ennem piltide saatmist oleks soovitatav teha ka väike eeluurimine focus.ee kodulehel. Ei ole mõtet saata pildi, mis on fotopangas juba esindatud. Leia enda pildikogust uudsed ja säravad pildid- see äratab vaatajas huvi Sinu pildi endale soetada pildipangast.
Digitaalsed pildid tuleb ennem saatmist tähistada kindlasti ka foto autori päris- või kunstnikunimega (n: koer_pildiautorinimi.tif).
Piltide kogus, mida pildipanka saata, ei ole määratletud. Kindel on aga see, et mida rohkem pilte, seda suurem võimalus enda pilte fotopanga kaudu müüa.

Võta julgelt ühendust!
Pildipank Focus ei ole tavaline „pildiladu“, kus võetakse kõik pildid vastu, mida saadetakse. Et pildid jõuaksid kodulehele, peab eelnevalt kontakteeruma elektroonkirja kaudu (info@focus.ee). Seejärel saadetakse Sulle tagasi vajalikud andmed, väikeses formaadis piltide üles laadimiseks. Väikese formaadi alla kuuluvad tavaliselt pikema küljega 600-800 pikslit.
Kui andmed käes, tuleb saata eelnevalt sorteeritud pildid FTP kaudu fotopanka, et sealsed inimesed saaksid omakorda valiku teha sobilikest piltidest, millest neil puudus on.
Järgmise sammuna koostatakse leping, milles kirjas mõlemale osapoolele täitmiseks mõeldud kohustused. Üheks kohustuseks võiks ehk nimetada seda, et pildi müümise eest saab pildi autor viis protsenti üle poole teenitud summast endale.
Koos lepingu sõlmimisega tuleb saata fotopanka originaalkaadrid. Seejärel võid leida juba varsti enda pildid kodulehelt.



Lillepildid on fotopankades hästi minev kaup.

1 Comment:

Anonüümne said...

Hea lugemine, tänud!

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner