Rando Tomson

Foto: Erakogu

1.Kuna ja milline oli sinu esimene kokkupuude looduse ja loodusfotograafiaga? Loodusega olen juba lapsepõlvest saati sinasõber olnud, erilise armastuse sain linnalapsena suviti Lõuna-Eestis vanavanemate juures olles. Fotograafiapisiku andis ilmselt isa, kes armastas oma Zenidiga maailma jäädvustada ja siis seinalt diapositiive näidata, miski selles kõiges lummas. Vahepeal kadus Zenit ja koos sellega ka huvi lapsepõlves pilti teha. Aga süsi oli ilmselt hõõguma jäänud ja lõkkele puhkes see taas alles 2006. aastal, mil imetlusega onupoja (www.keskkond.eu) tegemistele kaasa elama hakkasin. Lõplikult röövis see tore hobi mu südame 2007. aasta kevadel, mil mul oli au ühel järjekordsel fotoretkel vaikselt kaasas lonkida. Kohe pärast seda tuli ka esimene päris oma peegelkaamera ja nii ta läks…

2.Kõige vaimukam, täbaram või naljakam kogemus seoses pildistamisega? Pildistamine on minu elus suhteliselt uus armastus, seega arvan, et need mainimist väärivad vaimukad ja täbarad olukorrad alles ootavad, et mind üllatada.

3.Milline teema köidab loodusfotograafias kõige enam? Hetkel lummavad kõiksugused maastikud, see mõnus ajutöö ja hinges tuhnimine, et kuidas tänasest situatsioonist pildile maksimumi anda. Samas ei välista, et ühel hea päeval ka loomade tegemistele rohkem tähelepanu pöörama hakkan. Kahjuks nõuab see märksa suuremat pühendumist ja ajaressurssi, millest praegu just kõige rohkem puudust tunnen.

4.Milline asi peab kindlasti fotokotis olema, kui pildistama lähed? Pildistama minnes eelkõige varustus, millest jõud ja mõistus üle käib. Mitte ei saa aru tegelastest, kes endale peegelkaamerad ostavad ja siis aastaid automaatre˛iimis plõksida vihuvad, ressursi raiskamine.

5.Kõige parem päevaaeg, aastaaeg, valgus ja koht pildistamiseks? Stampvastus oleks, et ikka need magusad hommikutunnid, aga tegelikult motiveerivad mind pea kõik paigad, kus saab nii kaua viibida, et see koht kõnetama hakkaks ja siis leiab ilmselt igal hetkel midagi, mis pilti väärt.

6.Unistuste pilt näeks välja milline? Kui vaid teaks...

7.Põnevaim avastus siiani Eesti looduse kohta? Sellest ajast, kui mäletan tänapäevani olen pea iga kord looduses viibides midagi põnevat avastanud, patt oleks midagi esile tõsta. Aga veidi maailmas ringi rännanuna on põnev võibolla see, et mitte kuskil mujal pole midagi sellist, nagu on seda Eesti loodus.

Pilte autorilt: siit.

0 Comments:

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner