Maikuu parima valguse pilt

Tere!

Maikuu parima valguse pildi tiitli pälvis seekord Erik Mandre jäädvustusega "Dirigent".
Hea töö!
Omamoodi saavutus on seegi, et kõik 7vaadet liikmed valisid välja Eriku pildi. :)


Traditsiooniliseks saanud kolme küsimuse vastused

Kas Sinu jaoks on olulisem hetk või valgus?

Kindlasti on hetk minu jaoks olulisem kui valgus, kuid viimane etendab siiski väga olulist rolli hetke jäädvustamisel. Ütleme nii, et mõlema kooseksistents loob parima võimaluse suurepäraseks jäädvustuseks.


Kas Sinu arvates pakub loodus sageli, või pigem harva, jäädvustamiseks häid valgushetki?

Ma arvan, et häid valgushetki on meil looduses piisavalt. Fotograafi roll on olla õigel ajal õiges kohas, mida aga ei ole pahatihti kerge saavutada. Arvan, et viimases üks looduspildistamise raskuspunkte seisnebki.

Parima valguse pildi kirjeldus.
Minu lemmikajaks looduses on alati olnud varahommikused tunnid. Siis häirivat inimtegevust tavaliselt looduses ei esine ning loodus saab omaette toimetada. Sellel kevadel pühendasin nädalate kaupa oma varahommikusi tunde kuldnokkadele. Nende mitmekesist laulu ja asjalikke poose oli erakordselt huvitav kõrvalt jälgida. Pilt "Dirigent" sündis ühel kargel varahommikul sängist tõusva päikese saatel, mil kuldnokad olid eriti aktiivsed endast märku andma. Erakordseks tegi selle varahommiku kuldnokkade tavapärasemast mõnevõrra aktiivsem olek ja laul ning tiibadega justkui anti veel laulule hoogu juurde. Nii hakkaski mulle see kaunis kevadekuulutaja üha enam meenutama dirigenti, kel lasus tolle hommiku laulurepertuaari juhtimise roll.


Erik Mandre "Dirigent"

0 Comments:

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner