Phottix Plato kaugjuhtimispult


Pildistades jõuame tihtipeale punkti, kus oleks vaja pilti nõnda teha, et kaamera ei väriseks karvavõrdki või siis on meil mõnikord vajadus teha kaamerast pisut kaugemal. Mina jõudsin sinna punkti aastaid tagasi, kuid kahuks tollel ajal soetatud distantspäästik ei funktsioneeri tänasel päeval nõnda, nagu ta tegi seda paar aastat tagasi. Küllap on peapõhjus siiski selles, et distantspäästiku juhe pole spiraalne ehk siis igasugunegi venitus võib kahju teha. Eks kindlasti sai veidikene sikutatud, muidugi kogemata. Sel aastal aga mõtlesin uue distantspäästiku peale ja kui täpsemalt asjale läheneda, siis selle aasta oktoobris. Lihtsalt tekkis vajadus.
Uurisin paar päeva ja siis jätsin asja pooleli, kuni sattusin looduspildi foorumis pakutava distantspäästiku peale, milleks oli Phottixi Plato kaugjuhtimispult. Foorumis oli öeldud, et on müügil variandid Canoni, Olympuse, Nikoni, Pentaxi ja Sony peegelkaameratele. Üks asi, mis samuti sel hetkel pilku püüdis oli see, et antud puldiga on võimalik isegi läbi seinte pildistada, kuna sel on kõrge töösagedus (2,4GHz).
Kuna mulle jäi asjast väga hea mulje, siis tellisin selle http://www.35mm.ee/ -st ära. Paki sisuks oli saatja ning vastuvõtja. Vastuvõtja käib kaamera külge koos spiraalse juhtmega, kuid selleks, et see niisama kusagil ei ripuks, on vastuvõtja 'talla' all kinnituselement, mis käib kaamera välgupesasse, kuid te ei pea seda ilmtingimata sinna toppima. Saatjaks on selline pisikene piklik pult, mille peal asetsevad neli funktsiooni – S, 2S, sarivõte, B.


S - Ühe puldilevajutusega teed ühe võtte.
2S – Kaamera teeb pildi kahesekundilise viivitusega
Sarivõte – Kaamera teeb järjest 5 pilti.
B – Bulb, esimese puldilevajutusega avad katiku ning teisega sulged.
Antud funktsioone saab valida SET/power nupuga.


Positiivne asi on see, et võrreldes teiste pultidega saad sa selle puldi puhul teada, kas signaal ka vastuvõtjani jõudis. Selleks on puldil ja samuti ka vastuvõtjal kaks tulukest. Kui olla puldiga vastuvõtjast liialt kaugel ning vajutada pulti katiku avamiseks, siis põleb küll saatja roheline tuluke, kuid tema kõrval olev pisikene tuluke endast märku ei anna. Pildistamishetkel peaksid puldil vilkuma nähtavalt punase värviga nii vastuvõtja kui ka saatja tulukesed. See on vägagi positiivne, et säärane võimalus Platol olemas on.
Plato -t saab kasutada kui lihtsalt juhtmega distantspäästikut. Kasutusel on 4 AAA patareid, mida leidub paljudes poodides, peale selle on komplekti tellides need teile kohe kaasa pandud.
Komplekti miinuseks võiks lugeda selle, et nii vastuvõtja kui ka saatja lülitavad end pärast tunniajalist mittekasutamist välja, kuid selle vältimiseks tuleks mõnikord lihtsalt õrnalt puldile vajutada.
Mina täheldasin muidugi mõningaid probleeme, mida võib-olla teistel ei pruugi ette tullagi. Nimelt oli mul käsil üks projekt, mille käigus oli vajalik nimelt see, et kaamera oleks maapinnale võimalikult lähedal. Kui sa jääd kaamerast pisut madalamale või/ja siis mõningate küngaste taha, siis ei pruugi vastuvõtja signaali kätte saada. Peale selle võib suur õhuniiskus või lausvihm pisut Plato tööd pärssida, vähemalt minu kogemuse puhul pärssis.
Kui võtta arvesse seda, et sul on võimalik kuni 120 meetri kauguselt pilti teha, et komplekt kasutab tavalisi AAA patareisid, et sul on ka ülevaade sellest kas signaal jõuab vastuvõtjani või mitte ja et hind on üsnagi taskukohane, on tegemist väga hea kaugjuhtimispuldiga, mida soovitan teile isegi. Seda tõestab seegi asjaolu, et hetkel on ta mul kasutusel.

Loe pikemat inglisekeelset ülevaadet siit: http://martybugs.net/blog/blog.cgi/gear/PhottixPlatoWirelessRemote.html
Eestist on võimalik tellida antud kaugjuhtimispulti aadressilt: http://www.35mm.ee/
Kui teile miskipärast antud toode ei meeldi või esineb mõningaid defekte, siis on teil õigus 14 päeva jooksul antud komplekt tagastada. Soetamisel kehtib teile kaheaastane garantii ning saate püsikliendiks ehk siis teile rakendub edaspidi soetavatele kaupadele -10%-line soodustus. Kui teil on kavas esmakordselt antud lehelt tellida, siis võite enda kirja lisada ka märke ''Karl Adami soovitab'' ja saategi http://www.35mm.ee/ veebipoes olevatelt toodetelt 10% alla.





0 Comments:

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner