Otsi Põhjanael üles!


23 vertikaalkaadrist tehtud panoraam, iga üksik pilt oli 11 mm pealt 20-sekundise säriga (seega kokku 460 sekundit säritamist). Et tähed ja Kuu muudkui liiguvad, pidin pildid võimalikult ruttu tegema - 2 täistiiru tegemiseks ümber võttekoha kulus täpselt 11 minutit ehk 660 sekundit. 200 sekundit läks raisku kadreerimisele.

Enne siinse jutu lugemist soovitan tutvuda selle artikliga siin Kuna viidatud artiklis on korralik ülevaade Microsoft ICE nimelisest panoraamiprogrammist olemas, siis ei hakka ma seda siin kordama. Igatahes köitis minu tähelepanu võimalus teha ICEga nn 'HD View' suumitavaid panoraame. Kuna too lugu ilmus Photopointi blogisse veebruarikuus ja mulle väga meeldib teha pilte tähistest maastikest, oli kohe selge, et esimesel võimalusel tuleb üks suumitav tähepanoraam ära teha.

10. veebruari õhtu oligi selge ja taevas paistis Kuu, mis võimaldas lühemat säriaega. Möödas oli hiljutine sula ning külmetas päris tugevalt. Talviste järvedega tuttavad inimesed teavad, mida see tähendab - jää paukus nii koledasti, et pidevalt oli hirm läbi jää vajuda. Ometi oli läbivajumine pea võimatu, sest jää paksust oli siis vist üle 20 cm, kui ma õigesti mäletan. Pildid tehtud, üritasin neid kokku panna, kuid... Microsofti programmijupp keeldus asja ära tegemast. Väga kahtlane värk! Mööda läks viis kuud ja nüüd lõpuks sain oma talvise panoraami teise arvuti peal valmis. Piltide liitmiskohad on küll mitmes kohas üsna mööda, kuid eks 11 mm pealt tehtud kaadreid ole ka raskem sobitada. Üldmulje annab ehk ikkagi edasi. Igathes, siin see panoraam on: http://villemfoto.com/asjad/oopano/DSC_7837_stitch.html (ilmselt peate installima ühe plugina, aga see käib kiiresti) Soovitan vaadata täisekraanil. Ehk proovib keegi veel teha mõne ägeda 'ringvaate' ja viitsib ka siia linkida!

0 Comments:

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner