Algustähe kordusega pildijutud

Murumuna mügar magas mugavalt maiselt mõnusal murul muhedat murumunaund.


Pisike paadivalvur Pille püüdis paleusklikult paliga patsikandja pilku.


Hurmavalt habras hommik hilissügisesel heinamaal hoidis hellalt helisevat heli helgetest hetkedest, heites hingematvat hingust heiteveel.


Sihikindlalt siiras siil Siim silmitses salaja seljatagant silmatorkavat sinises seelikus siilipreilit Siirit.

Peenetundeline Põder-Peep põrutas pööraselt peateed pidi Piritalt Pärnu poole.


Rebane Rein redutas rõõmsalt rahulikul reedel Riisa rabas raskest retkest reisi.

Kõik kuldkollased kuldsed kingad kingiksin kindlalt kallimale kolmapäeva keskpäeval kell kolm.


Mäletan, kui jälgisin suure huviga seda, kui telekast tuli järjekordne lastekas Pipi Pikksukk. Pipi otsis spunki, toda saadet oli päris huvitav jälgida. Kui juurelda selle üle mis see spunk on, siis spunk on arvatavasti samamoodi mitteeksisteeriv sõnagi nagu seda on näiteks algla. Alglaks võime aga selles blogi keskkonnas lugeda laused, milles kõik sõnad algavad ühe ja sama tähega. Eks nende piltide alt leiategi nn alglad.



Tekst ja fotod: Karl ja Meelis

2 Comments:

Villem said...

Mäletan, et kunagi pidime koolis ühes algklassis jutu kirjutama, kus samamoodi kõik sõnad algaksid ühe tähega. Valisin K-tähe (täiesti apoliitiline valik oli see:-)ja sain vist päris pika loo. Igatahes, huvitav idee ja jään ootama ka Algla 2.0 versiooni.

Meelis Kalev said...

Ja-jaa, nüüd tuli endalgi meelde, kui teises klassis pidime lugema ühte teksti raamatust, millel kõik sõnad algasid K-tähega. Jutt käis karust. Pikk tekst oli ja lausa nii hästi sõnastatud, et alguses ei saanud arugi, et täht kordus. Alles siis taipasin, kui õpetaja juhtis tähelepanu.

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner