Sellised vabandused ei müü

Sageli võib piltide alt lugeda, näiteks et 'kits tuli tegelikult 10 m peale, aga pilti nii lähedalt ei saanud' või 'oli veel vingemaid momente, aga see pilt meeldis oma toonide poolest' või on pildi pealkirjaks 'Kuldses valguses' ja valgus on tegelikult parimal juhul pruun. See on ju imelik - miks ise luua vaatajale võrdlev kujutlus imelisest pildist, kui tegelik foto on selle hale vari. Minu jaoks on selle vabandava sõnumi sisu selles, et fotograaf ei saanud momendi püüdmisega nii hakkama, nagu lootis. Nii juhtub (minul juhtub väga sageli), aga huvitav on endale seda niisugusel viisil nina alla hõõruda.

Käesaoleva pildi alla käibki just see 'oleks' jutt. Üle järve on üks kuusk, mille otsas käib hiireviu nii tihti istumas, et selle latv on kõver. Aga lähemale ei saa minna, sest järv on ju risti ees. Niimoodi vahtisingi mina hiireviud ja viu vahtis värvulist, kes mööda lendas. Vot naabrimees teeks kõvad pildid sealt. Kaarel, äkki võtad ette?:)

3 Comments:

Karl said...

Kui seda väiksemat pilti vaadata, siis on justkui tunne nagu istuks kuuseladvas üks punaselg-õgija.

Vello said...

Nõustun ning mu peas olid samad mõtted, kui seda kodustatud habekaku pilti nägin ja pealkirja lugesin.
http://looduspilt.ee/index.php?page=pilt&id=27400

Villem said...

Ärme palun toome siin konkreetseid näiteid. Kui mingi kindla pildi vastu midagi on, siis ei pea seda siin välja tooma. Paistab kuidagi väiklane välja. Ma ei mõelnud seda teksti kirjutades ühelegi konkreetsele pildile ega loodusfotograafile vaid vaatlesin seda kui üldist, minu jaoks kummalist tendentsi.

Ja no kui Sa selle kakupildi näiteks tõid.. minuarust on see küll mingeid vabandusi ei vaja..

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner