Silver Gutmann




1. Kuna ja milline oli sinu esimene kokkupuude looduse ja loodusfotograafiaga?
Eks kõik sai alguse ikka sellest, kui pidin lapsest saati igal suvel Vilsandil käima. Alguses ei tahtnud sinna üldse minna, kuna Tartust Vilsandile on ju niiiii pikk maa, eriti lapse jaoks. Kuid nagu arvata võib, hakkasid need käigud mulle selliselt meeldima, et poole talve pealt enam muule ei mõelnud, kui et saaks juba Vilsandile. :)

2. Kõige vaimukam, täbaram või naljakam kogemus seoses pildistamisega?
Nagu ilmselt igal normaalsel inimesel, on ka minul omad hirmud. Nimelt kardan ma madusid. Olin umbes 16-17, kui veetsime perega puhkust Saaremaal ja nautisime ühel ilusal päikesepaistelisel päeval suverõõme. Olime ühe pisikese järve ääres ja mingil hetkel otsustasime minna ja teha väikse tiiru. Loomulikult panin mina kõige ees oma seebikaga minema ja... varsti jooksin umbes viis ja pool korda kiiremini tagasi, teistest mööda, kui mitte pikali. Nimelt ei puudunud palju, kui oleksin üle künka lipates umbes kümnekonnale rästikule peale astunud. Hiljem on ka sõber Remo, kellega tihti ühiseid käike ette võtan, nalja visanud ja sisisedes oksa vastu jalga visanud. Tavaliselt pärast seda leian, et ilm või koht on üpris igav ja peaks edasi liikuma. Õnneks peab tõdema, et hirm on tasapisi huviks üle minemas.

3. Milline teema köidab loodusfotograafias kõige enam?
Kui alguses köitsid mind vulisevad veed ja kihutavad pilved, et pika säriga pilte teha, siis praeguseks on huvi eluslooduse vastu natuke rohkem. Enim huvi pakuvad röövlinnud ja suuremad imetajad. Kuid väga hea meelega pildistan ka kõike muud, mis parasjagu ette satub. Juhtub tihti, et mõne liigi esindajaga trehvamisest jääb miskit kripeldama, tekivad ideed ja sellest kujuneb välja nädalaid kestev projekt. Ilmselt ongi see, mis parasjagu käsil, just see kõige põnevam.

4. Milline asi peab kindlasti fotokotis olema, kui pildistama lähed?
Enamuse ajast on kaamera ette keeratud teleobjektiiv. Kotis on maastiku jaoks lainurk, kiilfiltrid ja distantspäästik. Et sel aastal kummipükste servast liiga palju külma vett sisse ei voolaks on nüüd ujuva varjega pildistama minnes kaasas ka nurkpildiotsija.

5. Kõige parem päevaaeg, aastaaeg, valgus ja koht pildistamiseks?
Ei saa salata, et kõige suurema elamuse annavad minu jaoks ikka udused kevadhommikud - kuskil rabas, või väikese järve ääres, kus kõrvu kostab linnulaul ja sookurgede kriiskamine ning loodus on ärkamas. Samas on meeleolukad ka vihmased ilmad või hoopis selged augustiööd, kus peakohal laiub tähistaevas.

6. Unistuste pilt näeks välja milline?
Miskipärast on mul silme-ees hommikune, maaliline maastik pisikese järvekesega, pildistatuna kuskilt kõrgemalt ja kaugelt ning selle järve ääres jalutab tillukesena paistev karu.

7. Põnevaim avastus siiani Eesti looduse kohta?
Siiani tunnen äärmiselt suurt rõõmu, et elan nii mitmekesise loodusega paigas nagu Eesti. Mida rohkem käin ja teada saan, seda põnevamaks läheb:)

Saaremaa loojang
Metsnugis

Veel pilte autorilt: http://blog.silverifoto.com/

0 Comments:

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner