Kaks eestimaist loodusfototemaatilist kodulehte

Õnnestus intervjueerida kahe omamaise loodusfotolehe liikmeid. Mõlemas keskkonnas on ausees tuua vaatajateni iga päev uusi ja põnevaid hetki loodusest. Tänud meestele, et leidsite aega küsimustele vastamiseks!

Küsimused, millele vastati olid järgmised:
1.Kes oli idee autor?
2.Mis teid ühise veebikeskkonna ülalhoidmise juures inspireerib?
3.Mis on teie liikmeskonna eesmärk?



Andres vastab:

Idee sündis minu ja Janari jutuajamise käigus,et võiks midagi koos üllitada. Haarasin sõnasabast kinni ja vedasin meie kampa veel Urmeti ja Rivo. Urmet jällegi tõmbas kampa Aivari. Peab tunnistama,et nende meestega läheks luurele küll. Oleme mõnel korral kokkutuleku orgunninud ja minu jaoks väga mega hea feelinguga olengud.

Arvan seda, et meie asi on veel nõnna noor ja roheline ning algne idee pole veel päris küpseks saanud. Ja kuna mäetipp on vallutamata siis kasvõi puhas hasart. Olen märganud LP -rahva killustumist. Moodustuvad omad seltskoonnad, kes nokitsevad omaasja. 12Kuud seltskonnal on täitsa oma üllas asi ajada.

Alguses oli meie eesmärgiks anda ülevaadet Eesti loodusest Eesti erinevatest kohtadest. Arvan, et lihtsuses ongi võlu. Me näitame kõigile, kui ilus tegelikult on me kodumaa. Muidugi on ka mõne kuu teemaks meie valupunktid. Aprillikuu teema pidi natukenegi koputama paljude meie keskel elavate inimeste südametunnistusele..
Iga kuu teema jutustab oma lugu. Tihtipeale räägivad pildid paremat keelt kui sõnad, on vaid vaja osata vaadata.

Aivar vastab:

Küsimus 2: Sellele küsimusele võib vastata kolmanda küsimuse vastusega. Meid inspireerib

meie eesmärk, mis on meie lehel kenasti kirjas.

Mind isiklikult isnspireerib selle juures see, kui õnnestub teha pilt,

millega olen suutnud üllatada meie liikmeid. See sunnib pisut pingutama, kuna

kõik tegijad on väga head piltnikud. Samas on meil asja juures ka väike

konks (teema). Mis on väga hea! Lisaks on lahe

omasugustega(fotohuvilistega) rääkida vabalt kõigest ja ilustamata. Lisaks veel aeg-ajalt

korraldada kokkutulekuid.


Janar vastab:

1. Ilmselt panin asja mina käima :P

2. Mind inspireerib see, kuidas teised tiimikaaslased suudavad sama asja näha veel huvitavama nurga alt kui ma ise. Iga päev peab näppu ka päästikul hoidma.

3.Jätkata nii kaua, kuniks on jaksu:)

Rivo vastab:

1. Minule käis idee välja Andres ja kutsus tiimi. Alguses küll kahtlesin, et kas ma ikka suudan terve AASTA asja juures püsida, aga jäin lõpuks nõusse.

2. Kõige enam see, et ma pean nüüd iga päev pilti tegeme....eks ma patustan ka ja ei jõua tihtipeale. Hea on iga kuu erineva teema peale keskenduda. Aprilli kuu "prügi" teema panin pildistama asju mida muidu ei oleks jäädvustanud. Muidugi ei käi ma nüüd pildistamas sundmõttega, et saaks see päevapilt tehtud, kõik tuleb jooksvalt pildistamise käigus.

3. Eesmärgiks on näidata viie erineva looduspiltniku nägemust, kuidas keegi tõlgendab kuu teemat. Minu eesmärgiks oli,selle projektiga liitudes, enda proovilepanek. Kas ma ikka suudan aasta vastu pidada ja kasuks tuleb ka sellega kaasnev lisaülesanne, otsida seda pilti päevas.

Urmet vastab:

1. Idee algataja oli Janar, kuna ta on ka varem midagi samalaadset juba teinud. Samas konkreetsem idee, mis ka kodukal kirjas, sündis ikkagi meie kõigi arutluse tulemusena... kes rääkis vähem, kes rohkem ;) Selge on ka see, et eks ajapikku see idee muutub, sest tegemise käigus saame targemaks ja oskame seda täpsemalt formuleerida.

- Tiimist võiks veel midagi sellist välja tuua, et Andres on meil minu arvates selle asja hing. Tema võttis Janari ideesabast kinni ja leidis jõudu, et teisi motiveerida. Teiste jaoks aga oli aeg sellise ettevõtmise jaoks lihtsalt küps, sest enamus meist on enam-vähem sama kaua fotokaga metsas käinud ja oma tegevusele oli vaja mingit konkreetsemat eesmärki. Ehk siis, et õpipoisi aeg oli läbitud ja vaja oli tegusid teha.

2. Selle võiks minu puhul küll ainult ühe sõnaga kokku võtta.. areng! Äärmiselt huvitav on oma nägemust teiste omaga võrrelda ja püüda pakkuda midagi uudset. Kahju on sellest, et algse idee tasandil, teha iga päev üks pilt, ei ole reaalselt meil kellegil võimalik seda 100% teostada. Tööd ja toimetamised nõuavad oma.

3. Eesmärk on pakkuda tänaseid uudiseid metsast läbi erinevate nägemuste, ühesõnaga ikka seesama idee, mis ka kodukal kirjas. No ei ole veel võtnud ja välja käinud nn globaalsema tähtsusega eesmärki aga eks ta ikka selle inimese loodusele lähemale ja tagasi viimise suunas ole. Usun, et sisimas meil kõigil on ka see eesmärk täitsa olemas tegelikult ;)

IDEE KODUKAL

Idee on ju iseenesest lihtne, aga samas intrigeeriv. Ole aga meheks ja püüa igast päevast kinni see, mis just seda päeva iseloomustab. Igal päeval on oma nägu. See kodukas võib olla täitsa elava iseloomuga ja vaat, et peaaegu online loodusest. Viis hobipiltnikku on nõuks võtnud tuua teieni meie loodusevõlusid. Me anname endast parima, et tuua igal päeval teieni 5 pilti. Et asja veel põnevamaks ajada, siis on igal kuul oma teema.









Loodushetked.ee

http://loodushetked.ee


1. Jaak: Ühest idee autorit ei olnud. Plaan küpses enam-vähem sarnases vormis korraga nii minu, Meelise, Alari ja Sveni peas. Ühel hetkel tuli see omavahel suheldes teemaks, veidi sai arutatud, et mismoodi asi välja näeks ning peale Marguse lisandumist seltskonda sai augustis 2009 avatud ka Loodushetkede veebileht. Mõne kuu pärast kutsusime juurde Toomase ja Peetri ning selliseks on meie seltskond jäänud tänaseni.

2.
Alari: Ei ole tänu ühise veebikeskkonna ülalhoidmisele mingeid inspiratsioonipuhanguid täheldanud:)

Toomas: Teadmine, et tänu iga liikme väikesele iganädalasele panusele on olemas üks mõnus keskkond, kus seitse päeva nädalas kvaliteetset ja seninägemata loodusfotot nautida saab.

Margus: Eelmise aasta suvel tehti mulle ettepanek asuda veebiprojekti Loodushetked.ee algkoosseisu. Minu jaoks oli see üllatus ja kahtlemata suur au. Auga kaasnevad kohustused. Pean hoolitsema selle eest, et ma usaldust vääriksin - et minu pildid ei osutuks tõrvatilkadeks meepotis. See pole üldsegi kerge ülesanne arvestades blogikaaslaste ühtlaselt kõrget taset.

Jaak: Esmalt muidugi pildid. Samuti see, et saab mõtteid vahetada ja üleskerkivatel teemadel arutleda – isegi siis, kui nendel pildiga seos puudub.

Meelis: Väga põnev on, kui iga päev lisandub blogisse uus pilt ja kunagi ei tea ette, mis pildiga keegi vaatajaid üllatab. Jaak: Esmalt muidugi pildid. Samuti see, et saab mõtteid vahetada ja üleskerkivatel teemadel arutleda – isegi siis, kui nendel pildiga seos puudub.

Sven: Mind inspireerivad üllatusmomendid. Ühelt poolt kuidas ise kaaslasi üllatada ja teiselt poolt milline üllatus igal hommikul arvutit käima pannes ees võib oodata.

Peeter: Ma erilisi inspiratsioonilained tundnud ei ole aga eks loodus inspireerib olenemata sellest, kus oma pilte näitad ja lõppude lõpuks on ju Lohe liikmed ühed selle ala tõsisemad fanaatikud ning sellisesse seltskonda on rõõm kuuluda.

3.Jaak: Suurt ideoloogilist eesmärki ei ole – tegeleme igapäevaselt paljude muude tegevustega Eesti eri paigus ja Loodushetkede leht on lihtsalt koht, kus saame ilma sadu kilomeetreid läbimata üksteisega südamelähedasel teemal koos suhelda. Suhelda võiks ju kinniselt, aga mõtlesime, et ehk pakub Loodushetkedes toimuv huvi ka teistele; ja vaadates praeguseid külastajate numbreid paistab, et pakub.

0 Comments:

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner