Norra reisipäevik, 2.päev

PÄEV 2









Hommikul aeti laeva peal ülesse kell 5.15. Suundusime kõrgemale hommikust Stockholmi nautima. Olgu tagasihoidlikult öeldud, et minu arvates on Stockholm üpriski ilus. Kiirtee ääres märkas Raimond sookurgi. Vahepeal sai tehtud mitu peatust ning ka midagi söödud. Tee ääres paelusid veel ka vanad kaevandusliinid, kanalid tammidega. Palju hobuseid, vähe kartuleid (põhimõtteliselt üldse pole). Käisime ka poes (sain pirnisiidri kätte :) :) ).
Enne Norra piiri olid tee ääres suured kaubanduskeskused, norrakate jaoks. Kuidas saime aru, et ületasime Rootsi-Norra piiri?
No nimelt, teejooned, need muutusid hoobilt kollasteks, katused olid kaetud muruga, vastu vahtis ka hiiglaslik troll. Piir sai ületatud 13:29, vastu vahtisid sel kellaajal tohutud sinised pilved. Pärast piiriületust saime ka pisut vihmasabinat tunda, kuid mägede vahel paiknev Köningsver oli täiesti kuiv. Põllud on kontrastiks Rootsi omadele, kaetud metsikult hiiglaslikke kartuliväljadega. Olgu pisikese vahemärkusena sisse toodud see, et Rootsi-Norra harakad on võrreldes Eesti kolleegidega palju julgemad. Üleüldse enamus linde. Suundusime mägedesse, kus hakkas temperatuur ka pisut langema. Taimestik muutus kiduramaks, näha oli palju koskesid ja mägijõgesid, ühe kõrval tegime ka peatuse. Rootsis läbisime kõigest 1 tunneli, kuid Norras oli juba kaheksas tunnel 24,5 km, mis oli ka valgustatud. Ega päris pimedaid tunneleid polegi vist ;) . Tegime pilte, kuid meile lubati, et tuleme veel tagasi. 12.tunneli pikkuseks kujunes 11km, pärast mida jõudsimegi Gudvangenisse. Õhtu kippus pilviseks, tundus et kisub värvi ülesse, kuid tegelikult seda väga ei juhtunud. Kämpingust avanes vaade paljudele jugadele ja ega valgust sellesse fjordi, kus peatusime tol õhtul, väga ei ulatanudki. Ja see kohin ning jahe õhk...mõnus

0 Comments:

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner