Janek Laanemäe

Teen väikese sissejuhatuse ka ikka nagu kord ja kohus. Niisiis, iga teisipäev hakkab siin ilmuma ühe Eesti looduspiltniku või niisama loodushuvilise lühike intervjuu. Olgu see loodushuviline kas noor või vana, proff või alles alustanu.



1.Kuna ja milline oli sinu esimene kokkupuude looduse ja loodusfotograafiaga?
Kokkupuude loodusega…hmm, seda on raske määratleda. Kindlasti varasemast ajast, mida ma ise mäletan. Fotograafiaga aga sai alguse kõik 2005.a ja üsna tavalist rada pidi, algul väike digikompakt, loodusfoto saidid, edasi juba parem tehnika ja nii ta on läinud.
2.Kõige vaimukam, täbaram või naljakam kogemus seoses pildistamisega?
Eks kindlasti on vaadatud kahtlustava pilguga, kui täiskasvanud inimene roomab mööda metsaalust, seda juhtub kui mõnele matkarajale liiga lähedal midagi põnevat toimub, millele on vaja keskenduma hakata
3.Milline teema köidab loodusfotograafias kõige enam?
Peamiselt lähivõtted ja abstraktsus/vormid looduses. Taimed ja putukad ning kolmanda kategooriana võiks öelda maastik. Loomadele ja lindudele ei ole olnud võimalust veel pühenduda nii nagu seda sooviks.
4.Milline asi peab kindlasti fotokotis olema, kui pildistama lähed?
Akud peavad olema laetud ja piisavalt vaba mälu peab kaasas olema. Ülejäänu on juba loovuse küsimus ja kohanemine olukorraga, juhuks kui ongi juhtunud mõni oluline vidin kotist välja jääma.
5.Kõige parem päevaaeg, aastaaeg, valgus ja koht pildistamiseks?
Ei ole otseselt halba aega pildistamiseks. Oleneb lihtsalt millist tulemust soovitakse saavutada ja mis eesmärgid on seatud enesele. Loomulikult loojangutoonides pilti pilves ilmaga ei saa, samas on parajalt dramaatilist tulemust raske magusa valgusega saavutada. Pildistada on alati hea ja teeks seda rohkemgi, kui täna võimalik on.
6.Unistuste pilt näeks välja milline?
Uskuge, küll te siis kuulete/näete sellest kuskilt :)
7.Põnevaim avastus siiani Eesti looduse kohta?
Kõik on põnev. Kogu see maailm, mis tänu pildistamisele on avanenud. Paljudest asjadest polnud varem aimugi, mis täna tundub juba loomulikuna, kuid esmakordsel avastamisel oli põnevust tekitav – kasvõi krabiämbliku jahipidamine.

Pilte autorilt (Rohkemate piltide kiikamiseks vajutage siia):
''Kurvid'' ''Skulptuur''

0 Comments:

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner