Mida pildistad Lätimaa?

Kaart: www.maps.com

Eestis on tuhandeid inimesi, kes tegelevad pildistamisega. Kes tegelevad sellega rohkem, kes jällegist pisut vähem. Meil on siin väikesel pinnal siblimas ringi niivõrd palju loodusfotograafe, nii tipptegijaid kui ka pühapäevaharrastajaid, kuid kuidas on lood Lätis?

Ma hakkasin uurima just seda, kui palju on internetis üleval 'dabas fotografēšana'-t ehk eestikeelde tõlgituna loodusfotograafiat. Otsisin nii ingliskeelsete kui ka lätikeelsete sõnadega. Otsingu tulemused on väga nigelad, leidsin kõigest kümmekond lehekülge.
Loomulikult on lehekülgi Läti fotograafiast palju rohkem, kuid tõepoolest loodusfotograafiat on väga vähe ning põhiliselt tegelevad sellega kas linnuuurijad või -vaatlejad. Suurem osa pilte on ka kahjuks dokumentaalpiltidena esitatud.
Need nigelad tulemused panid mind mõtlema, et kas tõesti pole lätlased sellist tervislikku hobi enda jaoks avastanud või lihtsalt on vähestel lätlastest looduspiltnikel oma kodulehed?
Lätit on kutsutud isegi Baltikumi roheliseks südameks ehk siis loodust, mida pildistada neil isegi jagub. Võib-olla võrreldes Eestiga on seal tõepoolest vähene aktiivsus, kuna neil pole selliseid huvitavaid asju nagu Fotokala, Looduspilt.ee ja isegi oma loodusfotoajakirja. Sellesmõttes on meie maal vedanud. Kuidas sellist hobi Lätis propageerida, sellele peaksid lätlased ise mõtlema.

Siin on mõned loodusfoto leheküljed:
http://www.armands-bc.net
http://www.andriseglitis.com
http://gallery.agriskrusts.lv/
http://www.birdphoto.lv/
http://latvijasputnufoto.wordpress.com/
http://etart.smugmug.com/galleries
http://www.selgasfoto.lv/


Kui keegi teab juhuslikult veel mõningaid lehekülgi või midagi läti loodusfotograafiast, siis andke julgesti teada kommentaarides.

0 Comments:

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner