Linnakärast veidikeseks eemale.

Oli võimalus jällegist veeta paar ilusat kevadpäeva eemal linnakärast ja -mürast. Pealegi on linn täis ka säärast 'tähtsat' valmisetuhinat - üldse ei huvita see üksteise ümber kemplemine, et kellele meeldib seajalgadest sült, kellele aga köielkäimine. Maal on rahulik, isegi väga. Maal oli ootamas mind värske õhk, kuna 21.mail käisid üle äikesepilved ning kõmistas nii et vähe polnd. Jõudsin mõelda ka näiteks selle üle keset pilvedega kaetud männikut istudes, et miks keegi näiteks mustika õisi eriti ei pildista- kas tõesti on nad nii inetud või vähemtähtsad kui näiteks põdrad?


Pärast äikest...

Päikeseloojangul polnud kah midagi viga, kuid päris jahedaks tõmbus. Ööbik oli leidnud, et peaks nagu laulma- mõeldud, tehtud!
Järgmisel päeval algasid minu pildistamisretked. Uurisin absoluudselt kõike, kuna ka praegusel hetkel on viimane aeg teha tutvust värske loodusega. Mida aeg rohkem juuni keskpaiga poole, seda tummisemaks see loodus muutub. Hiliskevad on ilus. Vahva on näha aasta esimesi kiile, keda oli vähe ringi lendamas, kuid siiski oli. Kuis toomingas õitseb, siis on kohe teada et kevad on täistuuridel suundumas suve poole, tõrvikut üle andma.
Kahel päeval järjest sain näha ka vikerkaart, ühe korra sain ka topelt näha toda ilusat asja.

Tirt


Mr. Horsefly esitlemas teile selle suve põnevaimat trendi- triibulisi päikeseprille.

Makrohuvilistel on looduses olles käed-jalad tööd täis, kuna mutukaid ja putukaid on kõik kohad täis- üks imelikum kui teine. Kahjuks tülitas vähemalt mind iga päev päris tugev tuul nõnda, et mõni päev jäi pildisaak täiesti olemata. Õnneks sai niisamagi ilma kaamerata looduses puhata ja näiteks põnevaid linde vaadelda. Mina pean põnevateks lindudeks muuseas ka näiteks linavästrikuid. :-P
Jänes

Ma avastasin enda jaoks puude peal asetsevad makromaailmad. Pole kahjuks siiani sellise pilguga ringi rännanud, et iga puu peal võib elukaid olla. Tihtipeale kehtib reegel et mida vanem puu, seda rohkem tegelasi võib selle pealt leida. Nägin igasuguseid mardikaid ja samuti ka palju sebramustriga hüppavaid kiskjaid. Jahti õnnestus ka kohata, kus 'sebra' jäi siiski aeglasemaks kui käpes. Iga päev külastas mu maakodu õuet üks pistrik, kel ei ole veel siiamaani küll saagiga õnnestunud lahkuda, küll aga naabrite aias mis on meie aiast paarisaja meetri kaugusel. Seal tegutsevad ka hallvaresed, kel on nokavahel tihtipeale linnupojad. Rääkides nüüd aedadest, siis minu imestuseks lendas mõnel õhtul ringi juba päris vara üks kuldnokaparv, kus olid juba ka pojad sees. Loodan et meile jäävad nad pisutki kauemaks. Kui nüüd hakata võrdlema eelmise aasta mai lõpuga, siis paljud asjad õitsevad kaks nädalat hiljem kui eelmine aasta samal ajal. Samuti on ka rohi pisut madalam. Panen ka tähele, et see aasta ei õitsegi vast pihelgad nii täielt kui eelmine aasta ehk see aasta on vähem raipehaisu õhus tunda õnneks. :-P

Toomingas tuule käes



Tükike rohumaad

Iga päevaga läks aina soojemaks ning soojemaks, kuid ka tuul tõusis niiet kõrred liikusid ühest niidu otsast teise. Õhtud möödusid mul jõe ääres kus on palju uut ja põnevat. Kas siis õhtune päikeseloojang või siis näiteks vihitajad ning 'sinikriiskajad'.
Ütleme nii et suvi on põhimõtteliselt nüüd käes, seega jäädvustagem kõik seda tulevat suve omamoodi ning pakkugem ka killukesi teistele vaatamiseks. Võtkem aega pilte vaadata, hinnata ja miks mitte ka tunnustada.

1 Comment:

Jaak Põder said...

Kirbu pildil ei ole mitte kirp, vaid tirt.

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner