Lugu ahnest haugist

Käisin möödunud nädalavahetusel Endla LKA Sinijärvel pildistamas. Kohtasin laagriplatsil kalamehi, kes olid varajasel hommikutunnil järvest 4,3 kg haugipuraka välja püüdnud. Ilus suur havi, keda kardavad kõik vees ujuvad kalad! See haug ei olnud, aga tavaline. Kalamees rääkis, et kui ta veest välja said, oli pildil oleva haugi suus veel teinegi haug! Sabaots oli ainult suust välja ulatanud. Õngitseja tõmbas teise kala haugi suust välja, kuid pea oli juba mao happega niivõrd sööbinud, et ei kõlband söögiks teha. Havil oli saak käes, kuid ikka haaras võimalusest kinni ning sööstis uue saagi järele. Mine tea kuna jälle antakse! See võimalus aga sai Vetevalitsejale saatuslikuks. Loo moraal on see, et ei tasu liiga ahneks minna, muidu on tagajärjed kurvad.

5 Comments:

Karl said...

4,3 kg. Kui pikk ta siis oli ka umbkaudu? Ma usun ka et tol elukal oli kindlasti palju rohkemgi sees, kui teine havi. Kindlasti leidus seal päris mitu paari päikeseprille, paar õnge ja isegi üks kummipaat. :)

Sven Z. said...

Kumb havi siis pildile sai? Paistab, et see pooleldi seeditud sell?

Meelis Kalev said...

Pildil on ahnitseja. Sinakas toon on taeva peegeldus.

Meelis Kalev said...

Kui juba jutt kalastamise peale läks, siis meenus mulle üks anekdoot. Mees ja naine püüavad kuldkalakese. See lubab täita nende kolm soovi, kui nad ta vette lasevad. "Oi, mina tahan kristall-lühtrit!" hüüab naine ruttu. "P...sse sulle su kristall-lühter!" vihastab mees. Kolmas soov kulus selleks, et lühtrit mainitud kohast kätte saada.

Martin Ülevaino said...

Haugiga on tõesti sedasi, et isegi, kui tal kõht täis, siis võib väga vabalt saaki/lanti rabada, kui nina eest mööda ujub. Endalgi olnud sedasi, et saad haugi kätte ning pärast kala puhastades näed, et haugil magu väikseid kalu täis. On veel leitud lante, konkse ja kõike muud haugi maost.

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner