Niiske mets

Sügiseses metsas on pilves ilmaga alati hämar - selle pildi säriaeg on 13 sekundit. Vahel juhtub madal pilv lausa maapinda puudutama ja siis on kõik ümberringi lisaks eriti niiske. Siis on metsas eriti kerge tunda sügise kohalolu. Seened mühisevad kasvada ja hoolimata sellest, et arvad end olevat üksinda sügavas metsas, teretab sind seeneline. Metsaskäimise kellaajad nihkuvad päevade lühenedes sellisesse aega, mil ka 'normaalsed inimesed' liiguvad.

3 Comments:

Karl said...

See sügisene meeleolu pisut kurvastab, kuid samuti oli ka suvel pisukene igatsus selle järgi. Villem, mis kella ajal see pilt tehtud on, et 13 sekundit säriks said? :O

Villem said...

Kell pool neli päeval, nii et päris päise päeva aal. Puhtalt exifi järgi ei saa siin valguse hulka vaadata, sest polafilter püüdis 2 stoppi valgust kinni ja säriaeg läks selle tõttu 4 korda pikemaks.

Sven Z. said...

Mind küll ei kurvasta. Ma juba ootan neid sombuseid ja sügiseseid ilmasid. Et saaks just metsa pildistada. Metsal on minu arvates just sügiseti selline mõnus valmisoleku ja äraootamise maik juures.

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner