Detsembrikuu valguse pilt

Detsembrikuu parima valguse pildi autor on Mikk Matsi pildiga "Eriline hommik". Braavo!

Kas Sinu jaoks on olulisem hetk või valgus?

Minu jaoks on mõlemad ülimalt olulised. Vähese vaba aja tõttu ei satu just tihti mööda metsi ringi kondama, tuleb minna kui selleks parasjagu aega on. Õiget valgust ei saa me keegi valida, vaid tuleb olla õigel ajal õiges kohas. Paraku sünnib parim pilt ikkagi siis, kui hetk ja valgus toetavad teineteist ning oma sisimas tunned, et tabasid selle õige hetke ja valguse.


Kas Sinu arvates pakub loodus sageli, või pigem harva, jäädvustamiseks häid valgushetki?

Kindlasti pakub loodus sageli häid valgushetki, aga kui palju me nende hetkede tunnistajateks ja jäädvustajateks suudame olla, on iseasi. Tuleb veeta võimalikult palju aega looduses ja hea õnne korral jäädvustada neid oma mälukaardile. Siinkohal soovin kõigile loodusfotograafidele pikka kannatust ja järjepidavust eriliste loodushetkede pildipurki püüdmisel.


Parima valguse pildi kirjeldus

Siiani minu meeldejäävaim looduselamus.

On 3. oktoobri varahommik, väljas on pime ja vihm krabistab vastu ühika akent. Saadan sõbrale sõnumi: „Mida teeme, vihma sajab ladinal, kas lähme?“ Mõne hetke pärast tuleb vastus: „Muidugi, kui leppisime kokku, tuleb ikka minna!“ Sõitsime kolmveerand tundi keset vihma ja äikest, sisimas pisike lootusekübe, ehk on valitud rabas ka valgust ja ilma. Oli õnne, vihm lakkas mõni kilomeeter enne sihtkohta. Jalgsimatk võis alata. Enne rabale jõudmist kuulsime ühel vanal võsastunud raielangil, kuidas põdrad raginal meist eemaldusid. Liikusime edasi mööda karget metsarada, kuni jõudsime raba äärde rajatud vaatetornini.

Olles mõne minuti tornist pildistanud, hakkab äkitselt ilm kardinaalselt muutuma. Mere poolt lähenevast pilvest moodustub hiigelsuur müür, mis läheneb sekundite kiirusel ja ennekuulmatult tugeva raginaga. Hetked, värvid kõik nad muutuvad tohutult kiiresti. Viibimine selles hetkes tõi piltnikele naeratuse ikka näole küll :) Pildil on hetk enne tormi kätte jäämist. Peagi tõusis pildistajate seljatagant metsa varjust ka päike.




Mikk Matsi "Eriline hommik"



1 Comment:

Tõnis Tuuga said...

Tõsiselt võimsad pilved ikka! Tubli töö:)

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner