Uus 7Vaadet liige - Kristel Aija!

Foto: Erakogu

1. Kuna ja milline oli Sinu esimene kokkupuude looduse ja loodusfotograafiaga?

Alustasin fotograafiaga ilmselt nagu paljud teisedki - kõigepealt kellegi teise fotokat "laenates", laenamine muutus üha sagedasemaks ning seejärel saigi omale ka fotokas ostetud. Alustasin Canoni digiseebikaga A580, mis teenis mind truult 3 aastat. Seejärel tuli midagi vahepealset ning aasta hiljem sain oma esimese peegelkaamera Canon EOS 350D. Peeglimaailmas olen nüüdseks olnud 2 aastat, praegu pildistan 450D-ga. Õpin ja arenen ja vaimustun üha enam!
Looduses on mul olnud võimalus viibida lapsepõlvest saadik - maal vanaema juures olles, aga viimased 7 aastat olen loodust proovinud ka purki pista:)

2. Kõige vaimukam, täbaram või naljakam kogemus seoses pildistamisega?
Ju siis ei ole midagi nii vaimukat või täbarat juhtunud, et see meeles oleks...

3. Milline teema köidab loodusfotograafias kõige enam?

Makro on kindlasti mu suurim lemmik - jahin kauneid õisi ja putukaid. Oma esimese päris makroobjektiivi aga sain alles sel suvel, nii suurimad teod makrofotograafias on veel ees. Teine suurim lemmik on peegeldused. Veetilgad. Vesi üldse.Ja seejärel siis kõik muu - maastikud, juhuslikult ette jäävad linnud-loomad, komposatsioonid-mustrid...

4. Milline asi peab kindlasti fotokotis olema, kui pildistama lähed?

Ma ütleks nii, et loodusesse minnes peab ikka fotokott kaasas olema - sest siis, kui ei ole, tuleb teele kindlasti midagi sellest, mille pildist ilmajäämisest oleks kahju.
Mis seal kotis olema peaks? Täislaaditud aku fotoka sees:) Ja nii mitu objektiivi, kui suure raskusega sel päeval tahad trenni teha:P

5. Kõige parem päevaaeg, aastaaeg, valgus ja koht pildistamiseks?

Hea valgus soosib head pilti, seega päevasel ajal pildistamisel on tihtipeale parimad tulemused - naudin päikesepaistet ning porisen, kui ilm on hall. Ja päikesetõusul või -loojangul on oma võlu! Igas aastaajas on oma kauneid hetki. Kõige vähem meeldib mulle varakevad, kui rohelust veel üldse ei ole. Aga aeg sellest esimesest rohelusest uue suure valge lumeni on nauditav. Värvid meeldivad..Kohaks ikka loodus, kus on võimalikult vähe inimesi ja inimtegevuse jälgi.

6. Unistuste pilt näeks välja milline?

Midagi uut ja ainulaadset nii sinu enda kui teiste jaoks. Unistuste pilt on selline, mis tuleb välja palju-palju parem, kui pildistades oodata oskad. Vahel juhtub:) Kus kompositsioon on väga hea, värvid omapärased ning peategelane kenasti terav - mul on juba mõnda aega peal suur teravusevaimustus.

7. Põnevaim avastus siiani Eesti looduse kohta?

Eesti loodus on metsikult mitmekesine! Meil on nii palju erinevaid kauneid metsi, aasasid, randu, soid... Lisaks ka väga palju erinevaid metsloomi-linde. Kui on võimalus linnast välja sõita looduse keskele, siis võidki ahhetama jääda:)


Kiiliga maiustamas - pildi saamislugu
Olin eelmisel aastal Pikassaares pildistamas ühte orienteerumisvõistlust. Kuna paar punkti oli neil rabas, läksin ka mina sinna pildistama. Orienteerujaid oodates avastasin aga midagi hoopis huvitavat - meie oma lihasööjad taimed ning ühe isendi maiustamas. Kiil siputas mis ta siputas, aga sellega kleepus ta üha rohkem taime külge...
Tol korral oleks heast makroobjektiivist kõvasti kasu olnud:) Loodetavasti satun sama vaatepildi peale ka siis, kui makroobje kaasas. Senikaua rõõmustan sellegi pildi üle - iga päev midagi sellist ei näe!

2 Comments:

Jan said...

Palju ilusaid pilte ning jõudu ja jaksu makromaailma avastamisel ;)

Anonüümne said...

Tere Kristel! Tulin üle pika aja seda lehte vaatama ja tore oli leida, et siin üks uus (ja tuttava näoga)liige on :)
Soovin omalt poolt ka toredaid hetki looduses ja õnnestunud pilte!

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner