Tehnika pole oluline.. või siiski?



Pilt pärit siit.

Lõputu arutlusteema fotohuviliste ja -võhikute hulgas: mis on kõige olulisem ja vajalikum selleks, et head pilti teha. Alati on neid, kes väidavad, et tehnika ei tee pilti, inimesest ja tema silmast ja oskustest sõltub rohkem. Nõus, aga samas olen ma ka pildiga päri - korralik varustus aitab väga heale tulemusele palju kaasa:)

Või mida sina arvad?

4 Comments:

Alo Eenmäe said...

Tehnikast olulisem on omada oskusi ja olla õigel ajal õiges kohas. Ehk tehnika võib olla parim, kuid ilma oskusteta ei tee tehnika nauditavat pilt. Megapikslite ja üüratute ISO ralliga ei ole võimalik lihtsalt võistelda ning ilmselt ei ole asjal ka mingit mõtet. Pilti teeb ikkagi inimene ja kõik on kinni temas endas.

Villem said...

Ma olen päri selle seisugkohaga, et tehnika on samuti oluline nagu fotograaf. Foto tegemiseks on lõpuks vaja mõlemat komponenti (kuigi demagoogiasse laskudes saaks vist pigem eemaldada inimese).

Ümberjutustuse vältimiseks viide pikemale loole selle nurga alt: http://www.luminous-landscape.com/essays/cameras-matter.shtml
Ja teise nurga alt: http://www.kenrockwell.com/tech/notcamera.htm

Janek said...

See on nii lailivalguv teema. Sa võid aastasele lapsele pliiatsi anda ja öelda pärast, et see on kunst. Sa võid täiskasvanule pliiatsi anda ja öelda, et sa ei oska joonistada. Sama on fotoaparaadiga. Kõik oleneb, millist tulemust soovitakse, kas lisaks nähtule on oluline ka kvaliteet. Kvaliteet tähendab mingeid norme - kes seab normid ja kes millistel alustel neid hindab. Seega jah - juttu jätkuks selle teemaga kauemaks. Kenasti võttis selle vastuse ühe lausega kokku Meelis Kivirand viimases "Positiiv" 's - tehnika ei tee pilti, aga hea tehnika omamine annab fotograafile hea pildi saamiseks rohkem võimalusi.

priit said...

janekiga nõus,ise unistan peegelkaamerast.olemas kompakt panasonic dmc-tz3 ja oi kui palju pilte jääb tegemata!elan maal ja ümber maja käibtihe elu hommikuti,õhtuti-põdrad,kitsed,sookured 100 m kaugusel,rebased,kährikud,mägrad revideerivad kompostihunnikut(2 viimastpugivad lisaks veel marju,õunu),koprad tegutsevad jne aga kõik need tegelased toimetavad videvikus ja praeguse massinaga pole erilist lootust neid enam-vähem korralikult jäädvustada...tõsi üks kord sain seeria põdrast toaaknast pildistada http://nagi.ee/photos/korvimeister/sets/299489/ .ühelt konkursilt võitsin 320€ väärtuses photopointi kinkekaarte,oleks paarsada eurot veel saaks juba pentax k-x-i kätte aga seda raha pole mul kuskilt võtta.järelmaksuga ka ei saa sest pole ametlikku sissetulekut...arvuti on ka nii vana ront et pilte pisutki parandada ei saa ei vea müraeemaldustki käima...

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner