Alo Eenmäe

Foto: Erakogu

1.Kuna ja milline oli sinu esimene kokkupuude looduse ja loodusfotograafiaga?
Loodusega olen juba varajasest noorusest kokku puutunud, sest üks vanaemadest elas keset metsi ja põlde. Lapsepõlve kõige eredam ja vahvam mälestus on seotud euroopa naaritsaga - püüdsin omatehtud parvega jõel kala ning ühel hetkel oli noor euroopa naarits minu parvel ja limpsis oma keelega mu särjest lõhnavat näppu. Seda kustumatut mälestust suudan veel 20 aastat hiljemgi väga selgelt meenutada.
Loodusfotograafiaga sai suhteliselt hilja alustatud, see võis olla ülikooli teisel kursusel, (2002 a.) kui ostsin Canon EOS 300V koos 70-90mm objektiiviga.
2.Kõige vaimukam, täbaram või naljakam kogemus seoses pildistamisega?
Viimane naljakas kogemus on seotud mingiga. Lamasin minki oodates kõhuli jääl ning mink tuligi. Toimetas veidi aega jääl, ühel hetkel sukeldus ning paari sekundi pärast läks vees suur mürgel lahti. Tulemusena vedas mink kaldale endast nii suuruselt kui ilmselt ka kaalult suurema kala ning läks seda tihnikusse nosima. Pilt jäi tegemata, aga vähemasti jagas mink minuga värske kala lõhna.

3.Milline teema köidab loodusfotograafias kõige enam?
Loodusfotograafias on kõik väga huvitav, aga ilmselt kõige südamelähedasemad on imetajate fotografeerimine ja ka igasugused sitikad-satikad.

4.Milline asi peab kindlasti fotokotis olema, kui pildistama lähed?
Kindlasti teleobjektiiv ja makroobjektiiv ning loomulikult täis akud (tavaliselt on neid kaasas lausa 3) ja lisamälukaart ning KINDLASTI on fotokotis välgumihkel või tikud, sest kunagi ei tea, kauaks metsa jääda tuleb.
5.Kõige parem päevaaeg, aastaaeg, valgus ja koht pildistamiseks?
Karge ja lumerohke talv, kevad ning udused sügishommikud. Päiksetõusu eelne ja järgne valgus.
Uusi kohti on alati rõõm avastada, kuid vanad, tuttavad paigad on siiski kõige südamelähedasemad. Nad kutsuvad ikka ja jälle tagasi, näidates iga kord midagi, mida enne näinud pole, olles seejuures väga intiimsed.

6.Unistuste pilt näeks välja milline?
Loomulikult tahaks igasuguseid huvitavaid olukordi, nähtuseid jäädvustada, aga midagi konkreetset pole söandanud või julgenud enese jaoks välja mõelda ning eesmärgiks seada kartuses nn. unistuste pilti enda jaoks ära rikkuda. Unistused hinnatakse oskuste arenedes tihti ka ümber ning kui õnnestub mõni niisugune hetk jäädvustada, siis tunneb fotograaf selle kohe ära. Kindlateks märksõnadeks on - udu, rabaserv ja hunt/ilves/karu.

7.Põnevaim avastus siiani Eesti looduse kohta?
Meil on väga imeline ja mitmekesine loodus ning mingi ime läbi on ta endiselt suhteliselt metsik.
Pilte autorilt (Rohkemate piltide kiikamiseks vajutage siia):

''Tulnuka tervitus''

''Kamoflaaz''

0 Comments:

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner