Kibekiire

Kui mõned veel märganud pole, siis on käes juba igatpidi udune ning kastene augustikuu. Kes marjadest mahla keedavad, teavad, et praegu on ideaalne aeg must- ja punasõstrate aurutamiseks. Piltnikud, kel meeldib looduses käia, teavad, et neil on veel natukene üle kuu jäädvustada suve. Suvel on komme kuluda ruttu ja tavaliselt ongi see just augustikuu, mis teavitab, et järjekordne soe aastaaeg on läbi saamas. Sellest pole vast midagi, tean isiklikult palju inimesi, kellele meeldibki just sügis. Sügisel on loomad aktiivsemad, puud värvilisemad ja metsaalused seenevaipadega kaetud. Ka praegu võib metsade alt leida hulgaliselt seeni, isegi marju. Sellist suuremat linnulaulu enam kahjuks ei kuule, kuid mõni rukkirääk ikka õhtuti ju veel karjub koos sookurgedega. Häädel hommikutel võib kohata kastepiisaseid ristiämblikute võrke. Praegu on paljudel inimestel nn ''suvine talveuni'', kuid kui sügis kätte ikka korralikult jõuab, siis kobivad paljud inimesed pimedatel sügisõhtutel ikka arvutite või raamatute ette ning loodetavasti paljude keskkondade aktiivsus tõuseb märgatavalt, kui just seeni ei otsustata sisse teha. ;)



Juba võibki looduses kohata värvilisi lehti.


Igastahes, loodan, et kellelgi nüüd väga suurt kurvastust peale ei tulnud sellest jutust. Ikka fotokad kätte või siis matkajalatsid jalga ning loodusesse! Metsad on ju hetkel detaile täis. Egas niitudel ning mujalgi detailidest puudust ei tule. Rohkelt pilte ning looduselamusi, mida on sügisel ja hiljemgi hea teistega jagada.


Tekst ja fotod: Karl Adami

1 Comment:

Ants said...

See neljapäev, Emajõe ääres ärgates, märkasin ka mina esmakordselt selle sügise esimesi märke. Õhk oli rõske ja niiske ning oli tunda seda mõnusat sügise lõhna.

Postita kommentaar

 
Lendoravale Looduspilt.ee banner